Vakantie

Vakantie

Voor veel mensen is het het beste wat er is.. vakantie! Maar waar ga je heen als je vakantie hebt? Sommige mensen zijn tevreden met 2 weken chillen in Turkije in een all-inclusive hotel terwijl de ander juist echt een actieve vakantie boekt in de bergen.

Waar ga je heen?

Natuurlijk is het belangrijk om te bedenken wat je bestemming van je reis is. Blijf je dicht bij huis of ga je er ver op uit? Zo is rondreizen enorm populair onder jongeren. Ze gaan dan vaak een half jaar of langer de hele wereld rond en trekken naar landen als Nieuw- Zeeland, Bali of Peru. 

Echter kun je er ook voor kiezen om lekker dicht bij huis te blijven. Spendeer je vakantie bijvoorbeeld op één van onze prachtige eilanden of ga op strandvakantie aan de kust. 

Toch gaan veel mensen wél naar het buitenland. Voornamelijk Spanje, Italië en Frankrijk zijn erg populaire bestemmingen voor Nederlanders maar ook Duitsland is heel populair, zelfs meer dan een derde kiest voor een vakantie bij onze oosterburen!

Hoe ga je op vakantie verblijven?

 Afhankelijk van waar je op vakantie gaat, pas je vaak ook je verblijfplaats aan. Zo verblijven veel mensen die met het vliegtuig naar Spanje of Griekenland gaan in een hotel of appartement. Echter, ga je met de auto naar je vakantiebestemming dan kun je er ook voor kiezen om te gaan kamperen. Kamperen kun je op vele manieren. Je kunt een tent meenemen en daar in gaan overnachten maar ook zijn er veel mensen die een caravan meenemen of met een camper op pad gaan. Daarnaast is ‘glamping’ tegenwoordig ook een populaire manier om te gaan kamperen. Hierbij kampeer je in een wat luxere tent met een bed. Verder kun je ook in een vakantiehuisje of chalet verblijven tijdens je vakantie.

Soorten vakanties

Waarschijnlijk ging je vroeger ook wel eens op vakantie met je ouders. De meest voorkomende reizen zijn dan ook familiereizen. Daarnaast zijn jongerenvakanties ook erg populair. Dit zijn vakanties waar jongeren, vaak in een groep, helemaal los kunnen gaan. Vaak feesten ze elke dag en gaan ze ook naar speciale plekken waar veel uitgaansgelegenheden zijn zoals Mallorca, Lloret, Cherso of Sunny Beach. 

Daarnaast bepaald wat je doet op vakantie ook wat voor soort vakantie het is. Zo zijn er strandvakanties en actieve vakantie. Tijdens strandvakantie kun je lekker uitrusten en geniet je vaak van het mooie weer. Maar tijdens een actieve vakantie ga je er op uit. Zo zijn er wandelvakanties en fietsvakanties maar kun je er ook voor kiezen om op skivakantie te gaan.