Reizen

Reizen

Wanneer je de wijde wereld wilt verkennen kun je op vele manieren gaan reizen. Vaak bepaalt dit ook voor een deel de beleving van de reis. Daarom geven we je in dit artikel een aantal voorbeelden van hoe jij op wereldreis kan gaan.

Backpacken

Zoals het woord al verklapt, reis je als backpacker met een rugtas op je rug. En dit is dan ook, voor doorgewinterde backpackers, het enige wat ze meenemen. Eerder waren dit voornamelijk jongeren die met beperkt budget toch de wereld wilden zien.

Tegenwoordig is backpacken iets voor iedereen. Daarnaast neemt men tegenwoordig vaak niet alleen zijn of haar rugtas mee maar neemt men alle mogelijke reisgadgets en meer geld mee. Daarnaast plant men tegenwoordig vaker een gehele reis, waar oorspronkelijk enkel een heen- en terugreis geboekt werden.

Overnachten kan een backpacker op verschillende manieren. Zo kun je in bossen of op het strand in een tent slapen maar er zijn ook veel backpackers die in hostels slapen.

Roadtrippen

Roadtrippen is in zekere zin vergelijkbaar met backpacken. Tijdens een roadtrip voel je je namelijk ook vrij en ga je de wereld te verkennen. Echter is het grootste verschil dat je met roadtrippen een voertuig meeneemt tijdens je trip. Vaak is dit een auto maar je kan ook met de camper op pad!

Een groot voordeel van roadtrippen is dat je geen moeite hebt met bagage. Deze kun je namelijk gewoon in de koffiebak meenemen of kun je een dakkoffer gebruiken. Verder is roadtrippen ook een relatief goedkope manier van reizen, echter is dit wel een stuk onaantrekkelijker geworden omdat de benzineprijzen zijn gestegen.  

Reizen met de trein

Een andere manier van reizen is het reizen met de trein. Voornamelijk jongeren kiezen voor deze manier van reizen. Een goede motivatie om met de trein te reizen is omdat het de meest duurzame mogelijkheid is om de wereld te verkennen. Daarnaast is het ook een erg ontspannen manier van reizen, je hoeft namelijk niet zelf achter het stuur te gaan zitten. 

Veel jongeren kiezen ervoor om met Interrail door Europa te reizen. Met Interrail kun je met behulp van één pas een aantal dagen onbeperkt door heel Europa reizen. Daarnaast is het voor jongeren nóg aantrekkelijker omdat je korting krijgt wanneer je onder de 27 jaar bent! 

Andere manieren van reizen

Wil je toch op een andere manier op reis gaan? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met een cruiseschip te gaan reizen. Cruisereizen is een erg comfortabele manier van reizen en is erg populair onder ouderen. Tijdens een cruise reis zijn er veel activiteiten aan boord en daarnaast is het vaak all-inclusive. Kortom, een erg luxueuze manier van reizen.

Mocht je heel graag willen reizen, maar is je budget erg beperkt? Dan kun je er voor kiezen om te gaan liften, dit is een erg diverse manier van reizen omdat je verschillende mensen tegenkomt. Echter staat veiligheid altijd voorop en denk daarom altijd na voordat je bij iemand in de auto stapt.