Lifestyle

Wat is lifestyle?

Lifestyle of levensstijl is een manier van leven van een individu, groep of cultuur. Je kunt veel verschillende levensstijlen er op na laten. Veel van deze hebben te maken met gezondheid, eten & drinken, reizen, beauty en media. Hieronder behandelen we al deze onderwerpen.

Gezondheid

Een groot gedeelte van je lifestyle wordt bepaald door je gezondheid. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die een bepaald dieet volgt of iemand die door middel van fysieke ongemakken een andere levensstijl moet aannemen.Om een juiste lifestyle te volgen is het dus erg belangrijk dat je ook een gezonde lifestyle volgt. Dit betekent dat je gezond eet en ook regelmatig beweegt en sport. Echter is dit voor iedereen verschillend. De één houdt ervan om vaak de sportschool in te gaan en goed op zijn dieet te letten en de andere let niet zo nauw op wat hij of zij eet.

Eten & drinken

Zoals hierboven ook al even is benoemd, is ook eten & drinken het belangrijkste component voor je lifestyle. Zo luidt het bekende spreekwoord; je bent wat je eet. Hetgeen wat je eet heeft een grote impact op je leven. Zo is het een feit dat wanneer je veel verzadigde vetten eet, je dikker wordt. Daarnaast is het niet goed voor je lichaam om veel suikerhoudende of alcoholhoudende dranken te consumeren.

Maar hoe kun je dan wel gezond eten? Ten eerste is het belangrijk dat je divers eet. Elke dag hetzelfde eten is dus niet goed, hierdoor krijg je veel van dezelfde voedingsstoffen binnen en mis je gegarandeerd andere belangrijke voedingsstoffen. Daarnaast is het ook belangrijk wát je eet. Volgens de schijf van 5 is het belangrijk om veel groente en fruit te eten. Daarnaast zijn volkoren, noten en zuivel ook belangrijke producten.

Reizen, Beauty en Media

Naast bovenstaande onderwerpen zijn reizen, beauty en media ook interessante onderwerpen van de lifestyle van iemand. 

Reizen is een veelomvattend thema. Het betekent niet alleen waar iemand op vakantie maar ook hoe diegene naar het werk gaat. Daarnaast heeft het ook veel te maken met de interesse van een persoon. Ben je geïnteresseerd om de wereld te zien? Dan kies je er voor om veel op reis te gaan. Daartegenover zijn er ook mensen die juist graag in hun vertrouwde omgeving willen blijven. 

Beauty is een thema dat veelal voor vrouwen interessant is, maar kan ook erg interessant zijn voor mannen. Hierbij spelen kleding en persoonlijke verzorging een belangrijke rol. 

Hedendaags heeft de (sociale) media ook veel impact op de lifestyle van een persoon. Zo kan het hier zijn of haar interesses volgen. Ook heeft media betrekking op TV, radio, films en series.